ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Alpha Bank
ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ
Εκπαιδευτικά Προγράμματα στην Κέρκυρα

ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης με τίτλο "Το Νόμισμα στον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο", που παρουσιάστηκε στον Εκθεσιακό Χώρο του Μουσείου Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα, πραγματοποιήθηκαν ομότιτλα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία διοργανώθηκαν από τη Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank.

Τα προγράμματα, που απευθύνονταν σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και παρέχονταν δωρεάν, διεξήχθησαν από τις 6 Οκτωβρίου 2012 έως τις 27 Μαΐου 2014.

Κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων, τα παιδιά ενημερώθηκαν για την ιστορία του νομίσματος, η οποία ξεκινά από τα τέλη του 7ου αιώνα π.Χ.

Αρχικά, τα παιδιά έμαθαν, μέσω γραφιστικών αναπαραστάσεων, για τα μέσα συναλλαγής που χρησιμοποιούνταν πριν από το Νόμισμα, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίον ο άνθρωπος έφθασε τελικά στη χρήση του μικρού στρογγυλού μεταλλικού δίσκου στις συναλλαγές του. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να δουν ορισμένα από τα Πρώτα Νομίσματα του Ελλαδικού Χώρου και να γνωρίσουν την Εξέλιξη του Νομίσματος καθ’ όλη τη διάρκεια της αρχαιότητας. 

Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό έντυπο αναζητώντας τις απαντήσεις στις προθήκες του Εκθεσιακού Χώρου, να "κατασκευάσουν" νομίσματα από πηλό χρησιμοποιώντας αντίγραφα μητρών αρχαίων νομισμάτων, να σχεδιάσουν το δικό τους νόμισμα αντλώντας ερεθίσματα από αρχαίες και σύγχρονες παραστάσεις νομισμάτων και τέλος να γνωρίσουν παραστάσεις αρχαίων νομισμάτων χρησιμοποιώντας σφραγίδες.

  01 / 02 / 03 / 04 / 05