ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Alpha Bank
ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ
Οι Μουσειοβαλίτσες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας

Η Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank για πρώτη φορά συνεργάζεται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας και διοργανώνουν από κοινού δύο Εκπαιδευτικά Προγράμματα για την Ιστορία του Νομίσματος. Οι δύο μουσειοβαλίτσες της Νομισματικής Συλλογής θα φιλοξενηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας, όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, κάθε Τρίτη, από τις 18 Οκτωβρίου 2022 έως τις 13 Ιουνίου 2023. 

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα με τη μορφή μουσειοβαλίτσας στοχεύουν:
- στην απόκτηση γνώσεων για την ιστορία του νομίσματος, του βασικού μέσου συναλλαγής, που ξεκίνησε από την αρχαία Ελλάδα και διαμόρφωσε την εξέλιξη της νομισματικής ιστορίας παγκοσμίως.
- στην απόκτηση γνώσεων για την εξέλιξη των συναλλαγών, τον κόσμο και τις αξίες. Οι μαθητές γνωρίζουν ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα και συζητούν για ιστορικά θέματα, τα οποία συνδέονται με τη βαθμίδα εκπαίδευσης και τη σχολική ύλη.
- στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και του οικονομικού γραμματισμού. Οι μαθητές κρατούν στα χέρια τους το πρώτο νόμισμα της ιστορίας και ορισμένα σημαντικά νομίσματα από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Πληροφορίες διεξαγωγής Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Χώρος διεξαγωγής: Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας
Ημέρα διεξαγωγής: Κάθε Τρίτη, από 18 Οκτωβρίου 2022 έως 13 Ιουνίου 2023
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Διάρκεια προγράμματος: 1 ώρα

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής
Υπεύθυνη Προγραμμάτων: Ελένη Κυτίδου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2510-222335 (211)

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

  01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06 / 07 / 08