ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Alpha Bank
ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ
COIN-O-RAMA: ένα νέο διαδραστικό έκθεμα

Μία αναβαθμισμένη εμπειρία ξενάγησης προσφέρει η Alpha Bank στους επισκέπτες του Μουσείου Χαρτονομισμάτων στην Κέρκυρα, με το Coin-o-rama, το νέο διαδραστικό έκθεμα που δημιούργησε η Νομισματική Συλλογή της Τράπεζας μαζί με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας για την προβολή ψηφιακών εκθέσεων.

Η ψηφιακή έκθεση που παρουσιάζει το Coin-o-rama περιλαμβάνει ένα πανόραμα των μεταλλικών νομισμάτων (Φοίνικας, Δραχμή, Ευρώ) του νέου Ελληνικού Κράτους, από το 1828 έως σήμερα.

Ο επισκέπτης του Μουσείου, μπορεί πλέον να γνωρίσει όλη τη νομισματική ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Στη μόνιμη έκθεση του 1ου ορόφου θα δει όλα τα ελληνικά τραπεζογραμμάτια, ενώ μέσα από το Coin-o-rama που βρίσκεται στον 2ο όροφο του κτιρίου, μπορεί να γνωρίσει τα μεταλλικά νομίσματα, να διαβάσει ένα σύντομο ιστορικό, να δει μεγεθυμένες εικόνες των νομισμάτων και αναλυτικότερες πληροφορίες για καθένα από αυτά. Μπορεί επίσης να «φτιάξει το δικό του νόμισμα», στην πραγματικότητα μία φωτογραφία νομίσματος με το δικό του πορτρέτο, ως ενθύμιο της επίσκεψής του στο Μουσείο.

Όλα τα νομίσματα που παρουσιάζονται στη μόνιμη έκθεση και στο Coin-o-rama ανήκουν στη Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank.

  01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06 / 07 / 08 / 09 / 10