ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Alpha Bank
ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ
Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής - Κέρκυρα «200 χρόνια μετά... τα παιδιά ζωγραφίζουν την Επανάσταση» 

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, διοργάνωσε, για πρώτη φορά, έναν παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής για τους μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων του νησιού της Κέρκυρας. Ο Διαγωνισμός έφερε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Συμμετείχαν συνολικά 243 μαθητές από 9 Δημοτικά Σχολεία της Κέρκυρας. Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, μετά από σχετικά μαθήματα και συζητήσεις, εμπνεύστηκαν από την Ελληνική Επανάσταση και δημιούργησαν έργα με χρώμα, φαντασία και αρκετή πρωτοτυπία, στέλνοντας το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα. 

Τα έργα αξιολογήθηκαν από την Κριτική Επιτροπή, η οποία απαρτίστηκε από τους: 
- Ειρήνη Οράτη, Ιστορικός της Τέχνης, Επιμελήτρια Συλλογής Έργων Τέχνης Alpha Bank 
- Δήμητρα Τσαγκάρη, Νομισματολόγος, Επιμελήτρια Νομισματικής Συλλογής Alpha Bank 
- Χαρά Μαραντίδου, Αρχιτέκτων – Εικαστικός 

Νικητής του Διαγωνισμού αναδείχτηκε ο Αλέξανδρος Νίκας, μαθητής της Δ΄ τάξης, από το Δημοτικό Σχολείο Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας, που εργάστηκε μαζί την εκπαιδευτικό κυρία Ναταλία-Αικατερίνη Κερκύρα. 
                        
O νικητής του Διαγωνισμού θα δει το έργο του στην αφίσα της εκπαιδευτικής δράσης για την Ελληνική Επανάσταση, η οποία θα σχεδιαστεί σε ψηφιακή μορφή. 

Το Δημοτικό Σχολείο Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας παρέλαβε, ως δωρεά, τη Μουσειοβαλίτσα της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα», για την ιστορία του νομίσματος. Η παράδοση έγινε την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, από τον κ. Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Χαρτονομισμάτων. 

Στιγμιότυπο από την παράδοση της Μουσειοβαλίτσας
Από αριστερά: κυρία Αικατερίνη Γεωργοπάλη, Εκπαιδευτικός  Δ’ τάξης Δημοτικού Σχολείου Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας, κυρία  Σωτηρία Γεωργοτά, Υπεύθυνη Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κέρκυρας, κύριος Γεώργιος Πουλιάσης, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας, κυρία Ναταλία-Αικατερίνη Κερκύρα, Εκπαιδευτικός μαθήματος εικαστικών Δημοτικού Σχολείου Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας και κύριος Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσείου Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα.
  01 / 02 / 03