ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Alpha Bank
ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ
Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Καματερού

50 μαθητές της Α΄ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Καματερού επισκέφθηκαν τη Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Η συναρπαστική ιστορία του νομίσματος”. Το Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Τράπεζας,
την Παρασκευή, 21 και την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020.

Η Επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής Δρ Δήμητρα Τσαγκάρη παρουσίασε την ιστορία του νομίσματος από την εποχή της εμφάνισής του, στα μέσα του 7ου αιώνα π.Χ., έως την έλευση του Eυρώ, το 2002.

Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την επιλογή της εικονογραφίας και τον τρόπο κατασκευής των αρχαίων νομισμάτων, γνώρισαν τα διεθνή νομίσματα που κυκλοφόρησαν κατά τη ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο καθώς και τα νομίσματα της νεότερης εποχής. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη νομισματική ιστορία του νεότερου Ελληνικού Κράτους και παρουσιάστηκαν τα τραπεζογραμμάτια που κυκλοφόρησαν από το 1830, με πρώτο, τον φοίνικα του Καποδίστρια. Επιπλέον, οι μαθητές συμμετείχαν σε εργαστήριο κατασκευής αρχαίων νομισμάτων, συμπλήρωσαν τους μαγνητικούς πίνακες του νομισματικού χρονολογίου και έλαβαν σχετικά εκπαιδευτικά έντυπα.

  01 / 02 / 03