ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Alpha Bank
ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ
Εκδήλωση στον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος και στο Μουσείο Αφής

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, η Δρ Δήμητρα Τσαγκάρη, Επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής της Τράπεζας, παρουσίασε στον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος το ειδικά προσαρμοσμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα» για άτομα με δυσκολίες όρασης.

Κατόπιν σχετικών αιτημάτων από την εκπαιδευτική κοινότητα, το Πρόγραμμα προσαρμόσθηκε για μαθητές Ειδικών Σχολείων όπου φοιτούν και παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην όραση. Σχεδιάστηκε νέο εκπαιδευτικό υλικό, όπως μεγεθυμένα αντίγραφα αρχαίων νομισμάτων, που διευκολύνουν την κατανόηση και επιτυγχάνουν απτική επαφή με το αντικείμενο, ενώ η ομότιτλη έκδοση, που παρουσιάζει την ιστορία του νομίσματος, μεταγράφτηκε σε γραφή Braille.

Η Νομισματική Συλλογή της Τράπεζας δώρισε μία ολοκληρωμένη σειρά τεσσάρων μεγεθυμένων νομισμάτων στο Μουσείο Αφής, ένα από τα λίγα Μουσεία του είδους στον κόσμο, όπου η δυνατότητα ψηλάφησης των εκθεμάτων αποτελεί και για τους βλέποντες έναν νέο τρόπο προσέγγισης του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Όλα τα εκθέματα στο Μουσείο Αφής είναι πιστά αντίγραφα των πρωτοτύπων που εκτίθενται σε άλλα Μουσεία της χώρας μας και του εξωτερικού.

Επιπλέον, το έντυπο σε γραφή Braille θα αποσταλεί, με πρωτοβουλία του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, σε όλη την Ελλάδα σε βιβλιοθήκες και ιδρύματα για μη βλέποντες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Εμμανουήλ Μπασιάς, Πρόεδρος του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, η κυρία Γεωργία Ρουκουτάκη, Αντιπρόεδρος, η κυρία Γεωργία Μήλα, Διευθύντρια, φίλοι και μέλη του σωματείου.

Από την πλευρά της Τράπεζας παρευρέθηκαν η κυρία Όλγα Γιαννακοπούλου, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εταιρικής Επικοινωνίας και η κυρία Ματίνα Δημοπούλου, που εργάζεται στη Νομισματική Συλλογή.

  01 / 02 / 03 / 04 / 05