ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Alpha Bank
ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ
Παρουσίαση στο 1ο Γενικό Λύκειο Αίγινας

Τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019, η Επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής της Τράπεζας, Δρ Δήμητρα Τσαγκάρη, επισκέφτηκε το 1ο Γενικό Λύκειο Αίγινας, μετά από πρόσκληση που απηύθυνε ο Διευθυντής, κ. Ιωάννης Πούντος, προκειμένου να παρουσιάσει στους μαθητές την ιστορία του νομίσματος, στο πλαίσιο προγράμματος πολιτιστικής εκπαίδευσης του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι μαθητές γνώρισαν την πορεία του μέσου συναλλαγής στον ελλαδικό χώρο, από την εμφάνισή του έως την έλευση του Ευρώ. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη νομισματική κυκλοφορία του Νεότερου Ελληνικού Κράτους και ανέπτυξαν ιστορικά θέματα που σχετίζονται με τη σχολική διδακτική ύλη. Αναλυτικά παρουσιάστηκε η νομισματική ιστορία τη Αίγινας, του πρώτου νομισματοκοπείου του κυρίως ελλαδικού χώρου κατά την αρχαιότητα, αλλά και πρώτου νομισματοκοπείου του Ελληνικού Kράτους, στη νεότερη ιστορία.

Κατά την επίσκεψη στο 1ο Γενικό Λύκειο Αίγινας, η Τράπεζα πρόσφερε επιλεγμένες εκδόσεις της Νομισματικής Συλλογής της για τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης του σχολείου, ένα κάδρο με το αρχαίο νόμισμα της Αίγινας, κατόπιν σχετικού αιτήματος, καθώς και ένα πιστό αντίγραφο του αρχαίου νομίσματος.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν 150 μαθητές της Α΄ και της Β΄ τάξης του Λυκείου και οκτώ καθηγητές τους.

  01