ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Alpha Bank
ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ
“Αρχιτεκτονικά Μνημεία της Αρχαιότητας στα Ελληνικά Χαρτονομίσματα”

Εκπαιδευτική Δράση στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18.5.2019), με θέμα: "Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης", πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα, από την Τετάρτη 15 Μαΐου έως και την Κυριακή 19 Μαΐου, εκπαιδευτική δράση με τίτλο:  “Αρχιτεκτονικά Μνημεία της Αρχαιότητας στα Ελληνικά Χαρτονομίσματα”.

Τα παιδιά, με τη βοήθεια ειδικά σχεδιασμένου εκπαιδευτικού υλικού, γνώρισαν τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά μνημεία της Αρχαίας Ελλάδας, τους βασικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς της αρχαιότητας, καθώς επίσης και ιστορικά κτίρια της Κέρκυρας. Επιπλέον,  αναζήτησαν ανάμεσα στα εκθέματα του Μουσείου τα χαρτονομίσματα στα οποία απεικονίζονται αρχαία μνημεία. Μέσα από διαλογική συζήτηση και ομαδικά παιχνίδια, τα παιδιά ανακάλυψαν το παρελθόν και μελέτησαν το παρόν, κατανοώντας την έννοια της αρχιτεκτονικής παράδοσης.

Στην Εκπαιδευτική Δράση συμμετείχαν συνολικά 326 παιδιά και 32 δάσκαλοι και συνοδοί, από πέντε Δημοτικά Σχολεία, από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

  01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06 / 07 / 08