ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Alpha Bank
ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ
“Αντιγράφοντας (σ)το παρελθόν”

Συμμετοχή της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank στην έκθεση “Αντιγράφοντας (σ)το παρελθόν: Ιστορίες αντιγραφής και έμπνευσης”

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, εγκαινιάστηκε η νέα περιοδική έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, με τίτλο “Αντιγράφοντας (σ)το παρελθόν: Ιστορίες αντιγραφής και έμπνευσης”.

Η Έκθεση προσεγγίζει το σημαντικό φαινόμενο της αντιγραφής, τόσο στο παρελθόν και το παρόν όσο και στις αμέτρητες σε ποικιλία εκφράσεις του. Τα 110 αντικείμενα που παρουσιάζονται αφηγούνται ιστορίες αντιγραφής και έμπνευσης που ξεκινούν από την προϊστορική εποχή και φτάνουν έως τις ημέρες μας, δημιουργώντας έναν γόνιμο διάλογο με το κοινό, μέσα από μία παρουσίαση που συνδυάζει λόγο, ήχο και εικόνα.

Η Νομισματική Συλλογή της Τράπεζας συμμετέχει στην Έκθεση με έξι αρχαία νομίσματα: δύο από τη Μακεδονία, ένα από τη Θράκη και τρεις απομιμήσεις νομισμάτων από κέλτικα φύλα που κατοικούσαν στην Ευρώπη από τον 3ο έως τον 1ο αιώνα π.Χ.

Στην Έκθεση συμμετέχουν επίσης το Μουσείο Εκμαγείων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Γαλλική Σχολή Αθηνών, η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, το Μουσείο Μπενάκη – Πινακοθήκη Γκίκα, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ και η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Μ. Ανδρόνικου 6
Θεσσαλονίκη

  01 / 02 / 03