ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Alpha Bank
ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ
“Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα” στη Χάλκη

Δείτε εδώ το σχετικό video

Κατόπιν πρότασης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, η ειδικά σχεδιασμένη βαλίτσα του εκπαιδευτικού προγράμματος της Νομισματικής Συλλογής της Τραπέζης “Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα” ταξίδεψε στο μικρό νησί της Χάλκης, όπου παρέμεινε έως τις 8 Ιουνίου 2018.

Αρχικώς, πραγματοποιήθηκε μία σύντομη παρουσίαση του Προγράμματος για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου καθώς στη συνέχεια οι ίδιοι οι Εκπαιδευτικοί υλοποίησαν το Πρόγραμμα. Οι μικροί μαθητές έφτιαξαν ένα μεγάλο παζλ με τον χάρτη του αρχαίου κόσμου, γνώρισαν σημαντικές στιγμές της αρχαίας ιστορίας και της ελληνικής μυθολογίας και κατασκεύασαν με πλαστελίνη το δικό τους νόμισμα.

Στη συνέχεια, για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων της Χάλκης, πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα “Η συναρπαστική ιστορία του νομίσματος”, όπου παρουσιάστηκε η πορεία του μέσου συναλλαγής στον Ελλαδικό χώρο, από την εμφάνισή του έως την έλευση του Ευρώ. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη νομισματική κυκλοφορία του Νεότερου Ελληνικού Κράτους και ανέπτυξαν ιστορικά θέματα που σχετίζονται με τη σχολική διδακτική ύλη.

Κατά την επίσκεψη στο Σχολείο της Χάλκης, όλοι οι μαθητές έλαβαν πλούσιο εποπτικό υλικό, το οποίο δόθηκε και στη Βιβλιοθήκη μαζί με όλες τις μεγάλες εκδόσεις της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank.

Το Πρόγραμμα και την παρουσίαση της Νομισματικής Συλλογής στη Χάλκη παρακολούθησαν οι κυρίες Ποθητή Λόη και Ευαγγελία Μουλά, Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, αντιστοίχως.

Στο Δημοτικό Σχολείο της Χάλκης φοιτούν 24 παιδιά και στο Γυμνάσιο και τις Λυκειακές Τάξεις, 15.

  01 / 02 / 03