ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Alpha Bank
ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ
Γνωρίζω το Νόμισμα
25.2.2012-31.5.2012

Στον Εκθεσιακό - Πολιτιστικό Χώρο της Alpha Bank στο Ναύπλιο λειτούργησε και φέτος η έκθεση εκπαιδευτικού χαρακτήρα "Γνωρίζω το Νόμισμα" που διοργανώνει η Νομισματική Συλλογή της Τραπέζης.

Η έκθεση "Γνωρίζω το νόμισμα" παρουσίασε την ιστορία του αρχαίου νομίσματος από την εποχή της εφευρέσεώς του και την εξέλιξή του κατά τη διάρκεια της αρχαιότητας. Ο μαθητής-επισκέπτης καλείται να μάθει τα μέσα συναλλαγής στην προκερματική εποχή, να γνωρίσει το πρώτο νόμισμα της ιστορίας, τις τεχνικές κοπής, την εικονογραφία και την κυκλοφορία των αρχαίων νομισμάτων. Επίσης, το παιδί μαθαίνει να καλλιεργεί την παρατηρητικότητα και την κρίση του και παίρνει πολύτιμες πληροφορίες για την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα εκτίθενται είκοσι πέντε αρχαία νομίσματα από τη Συλλογή της Alpha Bank ενώ πραγματοποιείται και προβολή της ταινίας "Η Ιστορία του Νομίσματος", παραγωγή της Τραπέζης. Επιπλέον στο τέλος της επισκέψεώς τους τα παιδιά παίρνουν ένα εκπαιδευτικού περιεχομένου βιβλίο για τα αρχαία νομίσματα με κείμενα και παιχνίδια.

Οι επισκέψεις των σχολείων οργανώνονται, κατόπιν συνεννοήσεως, με την υπεύθυνη του προγράμματος, κυρία Μαγδαληνή Χαραλαμποπούλου, στο τηλέφωνο 275 209 6234.